Viisitoistavuotiaana testosteronit aloittanut Elle toivoo ettei nuorten annettaisi transitioitua

Blaire White on tunnettu transnainen, jolla on oma YouTube-kanava. Tammikuussa hän haastatteli kanavallaan Elleä, joka aloitti testosteroni-hoidot 15-vuotiaana korjatakseen sukupuolensa mieheksi, joka hän tunsi olevansa oikeasti. 18-vuotiaana hän lopetti testosteronit ja identifioituu jälleen naiseksi.

Elle katuu nyt sitä, että hänen äänensä ei palaudu koskaan takaisin naisen ääneksi. Hän on sitä mieltä, että teininä hän ei nähnyt tulevaisuuteen ja aikuisten olisi pitänyt estää häntä transitioitumasta.

Hän muistaa nähneensä transition aikana detransitio-videoita ja ajatelleen transyhteisön tavoin niiden olevan transfobisia. Nyt sekä hän että Blaire ovat huolissaan nuorista, jotka ovat yksipuolisen tiedon varassa transyhteisöissä. Blaire kertoo huomanneensa, että transitiota romantisoidaan nuorten suosimissa nettiyhteisöissä ja detransitioituneiden määrä on kasvanut.

Ellen mielestä jo yksi transition teininä aloittanut ja sitä aikuistuttuaan katuva on merkki siitä, että lasten ei pitäisi antaa transitioitua. En voinut tietää teininä miten asiat kehittyisivät enkä ajatellut tulevaisuutta. On aikuisen tehtävä miettiä miten nuoren valinnat vaikuttavat tulevaisuudessa ja vastata päätöksistä. Alaikäinen ei voi nähdä tulevaisuuteen.

Elle kertoo omalla YouTube-kanavallaan transitiota edeltävistä vaiheista, siitä kun löysi netin pimeän puolen, kuten pornon, kymmenvuotiaana, siihen kun YouTube-starasta käytti häntä hyväkseen 14-vuotiaana. Hän alkoi inhota itseään ja kehittyvää naisen vartaloa. Koulu alkoi mennä huonosti eikä kavereita ollut.

Elle kertoo avoimesti myös itsetuhovaiheesta, johon kuului syömishäiriön lisäksi sukupuolenkorjaus. Lääkärit toistivat vanhemmille että lapsi tappaa itsensä jos ette anna testosteronia. Ellen mielestä vanhemmilla ei ollut mahdollisuuksia suojella häntä itseltään.

Tällä videolla Elle käy nopeasti läpi transitionsa vaiheet ja mitä hän ajattelee sukupuolesta nyt: